Partijen

Brillancy Prize | PGN

Wij hebben een selectie gemaakt van opvallende partijen, waarvan er een aantal in aanmerking komen voor de schoonheidsprijs. Hebt u er een gespeeld of gezien die er ook bij hoort, neem dan contact op met de webmaster (in de 'perszaal' of via de mail). Voor de winnaar is een prijs van 50,- beschikbaar!

So far the following games have been selected as candidates for the Brillancy Prize (schoonheidsprijs, as we say in Dutch). Feel free to candidate your own game also, or one you have seen. The winning game is rewarded with 50,-.

De Brillancy Prize werd door de jury na rijp beraad toegekend aan Ruben Slagter, voor zijn de mooie aanvalspartij tegen Jan Joris Groenewold in de Promotiegroep, ronde 4 [partij]. De keuze was niet eenvoudig, want ook het lange-termijn torenoffer van Paul ten Vergert in zijn partij tegen Laura Boulan kwam sterk in aanmerking. Paul verdiende daarmee wel de tweede prijs: een fraaie fles Sokolov-wijn.
Eervolle vermeldingen vielen ten deel aan de anderszins helaas onfortuinlijke Rob Schoorl voor zijn strakke overwinning op Dejan Bojkov (de enige verliespartij van de toernooiwinnaar), en aan Yochanan Afek voor zijn koningsaanval met stukoffer tegen Erik Hoeksema, beiden uit ronde 3.

Semi-live

Meestertienkamp en Promotiegroep

Overige groepen
Van de Groepen C, D en E wordt een selectie gepubliceerd. U kunt uw partijtjes hiervoor indienen: lever de notatie in bij de toernooileiding (perskamer) of, nog beter, mail hem rechtstreeks naar de webmaster (any format will do).
Graag wel een beetje leesbaar schrijven.

Liveregistratie gaat in dit toernooi definitief niet meer lukken. Nadat alle kabeltjes, stekkertjes en drivers bij elkaar gezocht waren, bleek het bord zelf mechanisch gezien overleden. Geen bloemen, geen bezoek.
De organisatie biedt zijn excuses aan voor deze omissie en belooft beterschap voor volgend jaar.